Термобоя против мухъл. Топлоизолационно покритие от ново поколение.

Новини

След 7 успешни години на предлагане и популяризиране на продукт, към който повечето хора подхождат с недоверие, защото e иновация и топлоотразяващите бои са непопулярни у нас, имаме огромното удоволоствие да обявим следното:

Новостите са:

– Вече няма разслояване и материалът се разбърква на ръка.
– Консистенцията е много по-плътна и по-покривна.
– Нанасянето е супер лесно, като обикновен латекс.

С обновлението искаме да направим „ИзомаксТЕРМ“ атрактивен и ценово, и затова обявяваме 25% отстъпка на всички опаковки! Цена от 4.32 лв/кв.м!

ИзомаксТЕРМ термобоя против мухъл

Заповядайте на щандът ни на изложението „Българска строителна седмица“ в Интер Експо Център София от 15 до 18 март, зала 3, щанд А7. Входът е безплатен с покана, която можете да свалите от тук -> Покана за Българска строителна седмица 2017.

Щандът ни ще демонстрира свойствата на все по-популярната топлоотразяваща боя „ИзомаксТЕРМ“, която доказано отразява 85-90% от топлинните/слънчевите лъчи и така работи като високоефективна топлоизолация, както външна така и вътрешна.

Разбира се, на щандът ни ще показва и нашето основно производство – хидроизолациите за покриви, основи, тераси и басейни.

Очакваме Ви!След двугодишни експерименти и протокола с резултатите за топлоотражение официално обявяваме: "ИзомаксТЕРМ" е подходящ и за външно приложение!

Изпитанията които се проведоха с ИзомаксТЕРМ в университетската лаборатория за енергийна ефективност към „Enzo Ferrari“ в Модена, Италия през месец февруари, измериха не само топлоотразяващата способост от 84.70%, съгласно стандарта ASTM C 1371-15, но установиха и изключително висока степен на действие на покритието приложено на открито. ИзомаксТЕРМ отразява 89,20% от слънчевите лъчи, съгласно стандарта ASTM E 903-12. На база тези резултати, съгласно стандарта ASTM E 1980-11 се изчислява общ коефициент на отражение на слънчева светлина – Solar reflectance index (SRI).

ИзомаксТЕРМ има среден SRI = 112.60%, което за сега е най-високият известен резултат!

За сравнение, други подобни термобои, имат SRI = 102% до 106%.

„Излизайки навън“, ИзомаксТЕРМ предлага съвършено нови възможности за топлоизолация на открито, като например:

  • Топлоотразяващо покритие на външни стени и наклонени покриви на всички видове сгради, индустриални съоръжения, складове и др.
  • Топлоотразяващо покритие на ламаринени покриви, метални конструкции, кемпери, каравани, автобуси и др.
  • Топлоотразяващо и саниращо покритие на стари фасадни мазилки и фасадни топлоизолации.
  • Енергоспестяващо фасадно покритие за хотели, вътрешно покритие за хладилни складове и др.

Вижте пълната информация за ИзомаксТЕРМ на открито тук.


Топлоотразяващите покрития са добре познати и изучени в САЩ, като дори са създадени стандарти за определяне отражателната способност на такъв тип бои и покрития. В Европа има само една акредитирана лаборатория за изпитване на подобни материали съгласно американските стандарти и това е университетската лаборатория за енергийна ефективност в Модена, Италия, в подразделението за инженерно развитие към „Enzo Ferrari“. Именно оттам дойде в края на месец февруари и официалното потвърждение за голямата ефективност на „ИзомаксТЕРМ“!

След двукратно проведени тестове със специална апаратура, съгласно стандарта за обратно излъчване на топлинни лъчи ASTM C1371-15, резултатът на „ИзомаксТЕРМ“ е 84,70 %  ! Това означава че загубите през крайното покритие са едва 15%. Като се има предивид и дебелината от 0.3мм, степента на отразяване е просто смайваща. Тези 85% отразяване на инфрачервените лъчи потвърждават принципа на действие на специалните изолационни сфери съдържащи се в ИзомаксТЕРМ, което на свой ред потвърждава високите топлоизолационни свойства на покритието.

Измерението в пари от ефекта на ИзомаксТЕРМ, според наш клиент който се топли само с климатици, е около 60.00 лева по-малко за ток през януари 2016 год., отколкото през януари 2015 год. При сметка от 225.00 лева през 2015 год. и 180.00 лева през 2016 год. това прави 28% истинско енергоспестяване, което възвръща инвестицията в ИзомаксТЕРМ само за 2-3 месеца.

С научното потвърждение на ефективността на топлоизоотразяваща боя ИзомаксТЕРМ  и обратната връзка от практически провереното действие в реални условия сме повече от оптимистично настроени за бъдещето на този толкова специален и лесен за ползване продукт.

Вижте протокола от изпитанията тук.


Официалния представител на боите Levis, Sikkens и Dulux, фирма „Вамко“, вече е официален дистрибутор и на течна топлоизолация „ИзомаксТЕРМ“ в своята верига специализирани магазини за бои „Color home“. На място в магазините можете да докоснете и усетите топлоотразяващия ефект на ИзомаксТЕРМ. Разбира се, можете да тонирате продукта в избран от Вас цвят по палитра, за завършена естетика.

Вижте адресите на магазини Color home тук!


Интересна информация за топлотехническите покрития: Такъв тип бои има повече от 15 години в Германия, САЩ и Русия, но това което различава ИзомаксТЕРМ от другите подобни материали е степента на ефективност. 1 литър ИзомаксТЕРМ тежи само 500 гр! Другите подобни материали са с маса 1.0 кг/л, а обикновения латекс тежи над 1.5 кг/л. Ниското обемно тегло определя високите изолационни свойства. В нашия продукт има 5 пъти повече отражателни микросфери, просто защото са 5 пъти по-малки от сферите в подобните бои. При нас са наносфери, а при другите са микросфери. Затова и ефектът на топлоотразяване е пъти по-голям и следователно енергоспестяването – с ИзомаксТЕРМ около 25%, с други подобни бои – около 8%. Ефектът е налице както през зимата, така и през лятото.


От 27.01.2015 ИЗОМАКС предлага вече и безплатно машинно тониране на своя най-нов продукт – течна топлоизолация ИзомаксТЕРМ. Както във всичко друго, така и тук ИЗОМАКС използва възможно най-високото качество оцветители, а именно тези на концерна Akzo Nobel, част от който са марките Levis и Dulux. Тонирането се извършва в нашия магазин на ул. Военна рампа 30. Дори и да не сте от София, можете да поръчате ИзомаксТЕРМ в избран от Вас цвят като използвате цветовия демонстратор на сайта на Color home.


Течна топлоизолация ИзомаксТЕРМ получи своето първо признание от журито на Международен технически панаир Пловдив 2014, като бе удостоен със златен медал за иновация в областта на строителството. Медалът бе връчен на официална церемония провела се на 01.10.2014.


Усетете ефекта на течна топлоизолация „ИзомаксТЕРМ“ като посетите щанда ни от 29.09. до 05.10 в палата номер 6 на Международен Технически Панаир Пловдив 2014. За втора поредна година „ИЗОМАКС“ е единствения български производител на строителни материали участващ в изложението. Както всяка година, така и тази на щанда ни ще намерите решения за защита от водата във всяко приложение, компетентни съвети, онагледени с макети и мостри, но не на последно място и нашата последна иновация – „ИзомаксТЕРМ“!