Термобоя против мухъл. Топлоизолационно покритие от ново поколение.

Новини

Вече е официално: ИзомаксТЕРМ отразява 85% от топлината!

Топлоотразяващите покрития са добре познати и изучени в САЩ, като дори са създадени стандарти за определяне отражателната способност на такъв тип бои и покрития. В Европа има само една акредитирана лаборатория за изпитване на подобни материали съгласно американските стандарти и това е университетската лаборатория за енергийна ефективност в Модена, Италия, в подразделението за инженерно развитие към „Enzo Ferrari“. Именно оттам дойде в края на месец февруари и официалното потвърждение за голямата ефективност на „ИзомаксТЕРМ“!

След двукратно проведени тестове със специална апаратура, съгласно стандарта за обратно излъчване на топлинни лъчи ASTM C1371-15, резултатът на „ИзомаксТЕРМ“ е 84,70 %  ! Това означава че загубите през крайното покритие са едва 15%. Като се има предивид и дебелината от 0.3мм, степента на отразяване е просто смайваща. Тези 85% отразяване на инфрачервените лъчи потвърждават принципа на действие на специалните изолационни сфери съдържащи се в ИзомаксТЕРМ, което на свой ред потвърждава високите топлоизолационни свойства на покритието.

Измерението в пари от ефекта на ИзомаксТЕРМ, според наш клиент който се топли само с климатици, е около 60.00 лева по-малко за ток през януари 2016 год., отколкото през януари 2015 год. При сметка от 225.00 лева през 2015 год. и 180.00 лева през 2016 год. това прави 28% истинско енергоспестяване, което възвръща инвестицията в ИзомаксТЕРМ само за 2-3 месеца.

С научното потвърждение на ефективността на топлоизоотразяваща боя ИзомаксТЕРМ  и обратната връзка от практически провереното действие в реални условия сме повече от оптимистично настроени за бъдещето на този толкова специален и лесен за ползване продукт.

Вижте протокола от изпитанията тук.


One comments on “Вече е официално: ИзомаксТЕРМ отразява 85% от топлината!
  1. Димитър on said:

    През 2015г. боядисахме с тази боя спалнята си след частичен ремонт за смяна на дървена с ПВЦ дограма. Друго изолиране на стаята не е правено. Подът е циментова плоча и 4см дюшеме, а помешението над стаята не се отоплява. Вечно студената стая сега е с постоянни температури 22-23 градуса през зимата и 25 градуса през лятото. Стените са винаги приятно топли на пипане. Не мога да кача снимка, но съм проверявал нещата с инфрачервен термометър. Разликата между боядисана и небоядисана стена е няколко градуса.

Comments are closed.