Новини

Вече е официално: ИзомаксТЕРМ отразява 85% от топлината!

Топлоотразяващите покрития са добре познати и изучени в САЩ, като дори са създадени стандарти за определяне отражателната способност на такъв тип бои и покрития. В Европа има само една акредитирана лаборатория за изпитване на подобни материали съгласно американските стандарти и това е университетската лаборатория за енергийна ефективност в Модена, Италия, в подразделението за инженерно развитие към “Enzo Ferrari”. Именно оттам дойде в края на месец февруари и официалното потвърждение за голямата ефективност на “ИзомаксТЕРМ”!

След двукратно проведени тестове със специална апаратура, съгласно стандарта за обратно излъчване на топлинни лъчи ASTM C1371-15, резултатът на “ИзомаксТЕРМ” е 84,70 %  ! Това означава че загубите през крайното покритие са едва 15%. Като се има предивид и дебелината от 0.3мм, степента на отразяване е просто смайваща. Тези 85% отразяване на инфрачервените лъчи потвърждават принципа на действие на специалните изолационни сфери съдържащи се в ИзомаксТЕРМ, което на свой ред потвърждава високите топлоизолационни свойства на покритието.

Измерението в пари от ефекта на ИзомаксТЕРМ, според наш клиент който се топли само с климатици, е около 60.00 лева по-малко за ток през януари 2016 год., отколкото през януари 2015 год. При сметка от 225.00 лева през 2015 год. и 180.00 лева през 2016 год. това прави 28% истинско енергоспестяване, което възвръща инвестицията в ИзомаксТЕРМ само за 2-3 месеца.

С научното потвърждение на ефективността на топлоизоотразяваща боя ИзомаксТЕРМ  и обратната връзка от практически провереното действие в реални условия сме повече от оптимистично настроени за бъдещето на този толкова специален и лесен за ползване продукт.

Вижте протокола от изпитанията тук.


5 comments on “Вече е официално: ИзомаксТЕРМ отразява 85% от топлината!
 1. Харалампи on said:

  Каквото и да говорите- това си е една боя.
  Ефекта от боядисването с нея е краткотраен, просто за топлоизолация не върши работа.
  Не се решава проблема с мухъла, той си избива пак и върху нея.

  • Изомакс on said:

   Подобни бои и покрития се ползват успешно в Германия, Русия и САЩ вече над 15 години, затова нямаме никакви съмнения в ефекта, както са споделили и хора вече използвали продукта. Отричането на непознатото е нормална човешка реакция, но при условие че има достатъчно ясна информация и споделени мнения на клиенти, за който иска, ще стане ясно че свойствата на ИзомаксТЕРМ са съвсем реални.

 2. Харалампи on said:

  Аз не отричам непознатото а споделям лични наблюдения.Това, че има споделени мнения от доволни клиенти не води до извода, че недоволни няма.
  Е, аз съм от недоволните- мухъла си изби върху боята.
  За мен бяха пари, хвърлени на вятъра.
  Но- нека понапишат и доволните ви клиенти.

  • Изомакс on said:

   Сигурни сме че проблема при Вас вече не е от конденз, което е първопричината за мухъла. Има само една причина поради която може отново да се появи мухъл, след боядисване с ИзомаксТЕРМ и това е ако в основата отдолу е имало остатъци от спорите на плесента. Именно затова в ръководствата ни пише и че за да се реши проблема на участъци засегнати от мухъл, е нужно първо да се третират с препарат за чистене на мухъл и след това участъка да се изшкури. Така именно се премахват механично всички остатъци от мухъл. Ако това не се направи, е много вероятно мухъла да се появи отново, но отдолу нагоре.

 3. Димитър on said:

  През 2015г. боядисахме с тази боя спалнята си след частичен ремонт за смяна на дървена с ПВЦ дограма. Друго изолиране на стаята не е правено. Подът е циментова плоча и 4см дюшеме, а помешението над стаята не се отоплява. Вечно студената стая сега е с постоянни температури 22-23 градуса през зимата и 25 градуса през лятото. Стените са винаги приятно топли на пипане. Не мога да кача снимка, но съм проверявал нещата с инфрачервен термометър. Разликата между боядисана и небоядисана стена е няколко градуса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *